Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Perkhidmatan Jururawat dan Fisioterapi Bergerak

Syarikat

Perniagaan utama yang dijalankn oleh HICNursing adalah perkhidmatan jururawat dan fisioterapi bergerak.

Senarai latar belakang syarikat 

Sejarah Penubuhan

 

Sejarah penubuhan HICNursing bermula pada tahun 2008. Pada tahun tersebut pengasas HICNursing baru sahaja tamat pembelajaran dalam bidang kejururawatan dan secara kebetulan datuk (Haji Yusof bin Semaun)  kepada pengasas HICNursing telah jatuh sakit akibat serangan strok buat kali kedua. Doktor yang merawat datuk telah menyatakan bahawa datuk akan lumpuh dan terlantar diatas katil seumur hidupnya.

 

Bertitik tolak daripada peristiwa tersebut, pengasas HICNursing dengan dibantu oleh adik beradik yang lain dan saudara terdekat telah menjaga, merawat dan membuat fisioterapi di rumah ke atas datuk selepas atuk keluar daripada hospital. Tanpa mengenal putus asa, Alhamdulillah, datuk akhirnya kembali pulih dan sihat seperti sedia kala. Datuk bukan sahaja kembali mampu menguruskan diri sendiri dan berjalan, malahan masih mampu untuk memandu kereta sehingga sekarang.     Selepas daripada datuk pulih, pengasas HICNursing telah mendapat idea untuk menubuhkan HICNursing demi untuk membantu pesakit-pesakit lain terutamanya pesakit strok untuk kembali pulih atau pun setidak-tidaknya mampu untuk menguruskan makan minum, mandi, memakai pakaian dan mampu untukmenjalankan urusan ibadat(sembahyang) secara sendiri tanpa perlu bergantung pada ahli keluarga yang lain 

Maka akhirnya tertubuhlah HICNursing untuk memenuhi keperluan dan tuntutan pesakit dan keluarga pesakit yang memerlukan perkhidmatan secara professional jururawat dan fisioterapi di rumah.